Klubbtävling när den är som bäst

26 Nov

Önskeväder för klubbmästerskap i lördags – inget regn, ingen storm, lagom varmt 5-6 grader, dessutom trevliga människor och god mat 🙂

Visste inte riktigt hur Hörbys klubbmästerskap brukar gå till så jag anmälde först bara Caisa. Det visade sig att man kunde anmäla alla hundar som man hade tillgång till så Kina fick också vara med. Klubbmästaren i bruks lånade domarens hund 😉 Det hette klubbmästerskap men hade mest karaktär av träningstävling – en träningstävling med riktiga tävlingsledare och riktig domare 🙂

Vi tävlade i sök – mycket lärorikt! Nya figgar, okända hundar och nya marker. Caisa behövde hjälp för att komma igång med att skälla – nyttig erfarenhet för mig som trodde hon förstått. Nu ska vi träna mer markeringsövningar – utan starthjälp.

Kina behövde också hjälp men det överraskade mig inte. Hon är grön och oerfaren 🙂

Caisas lydnad överraskade mig – fyra tior, en åtta på fotgåendet och nio på läggandet. Budföringen var också en tia. Platsliggningen nollade vi avsiktligt. Den har blivit bättre men jag ville inte chansa och kanske behöva börja om en gång till. Eftersom det bara var en intern klubbtävling hade jag möjligheten att stå först intill henne och sen en bit bort. Hon låg hela tiden – pep litet men inga tendenser till att resa sig 🙂 andra hundar bryr hon sig inte om så länge de inte bryr sig om henne.

Kina fick göra de moment vi tränat. Första gången vi gick nästan ett helt program med enbart tävlingsmässiga belöningar. Framförgåendet har vi inte börjat med än – glömt att det fanns 😉 Dags att ta tag i det nu så att det sitter när nästa års tävlingar börjar. Samma sak med budföringen. Varför har jag inte lärt henne budföring? Hon älskar att springa. Hoppet nollade hon. Hoppa är så roligt så det gör hon gärna utan att vänta på kommando. Apporteringen blev en sjua. Tror domaren drog på hennes barnsliga rörelser. Hon är fortfarande väldigt valpig både till sätt och motorik. Tempot in kunde förstås varit högre.

Comments are closed.