Sök i Tyringe

1 Dec

Första söket den här vintern med flera minusgrader. Jag fryser aldrig så mycket som den första frostdagen – fryser fortfarande fast jag varit hemma flera timmar.

Målet för dagens övningar var att hundarna skulle skälla utan starthjälp. Caisa fick skickas om en gång till Gunilla annars skällde hon bra. Gunilla var nästan ”ny” figge eftersom hon  varit hemma och vavat – vård av valpar.

Kina fick av misstag en figge (Göran) väldigt långt ute och fick skälla länge innan jag kom fram. Sista figgen (Göran) låg nära stigen bakom en gärdsgård. Kina ställde sig på stenarna och tittade på mig. Jag väntade ut henne  och då vände hon tillbaka ner på andra sidan och skällde. Förhoppningsvis förstod hon att hon ska börja skälla oavsett var jag  och figgen är. Skulle också önska att hon startade snabbare men det tror jag kommer.

Inkallningen var inte riktigt som jag är van vid. Kina brukar komma som ett skott. Det gjorde hon inte idag. Hoppas det beror på att hon fick figgen i näsan och inte att hon blivit nonchalant. Ska ha koll på det.

Båda hundarna – mest Caisa – pussas väl mycket på figgarna. Vi provade idag med att figuranterna höll upp en hand för att milt hejda dem. Jag lät dem sen inte gå fram till figgarna förrän jag belönat och figgarna satt eller ställt sig upp. Vi får se hur det blir. Har fler träningsalternativ.

Comments are closed.