Hovdala – högreklassrutan

28 Dec

Länge sen vi tränade sök. Det märktes på Kina. Hon kom inte på att hon skulle skälla på första skicket. Martina var figge vilket kan förklara att hon föredrog att hälsa på henne framför att skälla. Martina är inte så litet populär hos Kina 🙂 . Det gick bättre sen 🙂

Taktiken de senaste gångerna har varit att figgen inte belönat förrän jag kommit ut och att skicka en gång till om Kina kommer tillbaka utan att ha skällt. Andra gången minns hon och skäller. Enda sättet att få ut mig är att fortsätta skälla hos figgen. Belöning från figgen kommer när jag är framme.

Alternativet för ett snabbare skall är att figgen belönar när hon börjar skälla och successivt låter henne skälla fler gånger innan belöningen kommer. Så har vi gjort men det känns som om vi skulle ta ett steg till. Får se hur det går.

Ja,  så har vi förstås det gamla vanliga  med variation –  ibland si och ibland så 🙂

Caisa tycks ha mått bra av vilan men så är ju söket också mer befäst hos henne. Nu gäller det för mig att träna tävlingsmässigt. Sök är en teknikgren. Man måste förbereda sig för det oförutsedda. Hur lätt är det?

Idag tänkte jag en sekund för länge vilket innebar att Caisa tog ett eget initiativ. Jag såg på henne att hon hade en figge i näsan men var för sen med att tala om för henne vad hon skulle göra så då stack hon själv. Jag hade kunnat stoppa henne men det kändes inte rätt. Inte hennes fel att jag inte kan bestämma mig i tid.

Djupt och rakt har vi tränat på sen vi bytte från rulle till skall. För det mesta blir det så men jag skulle önska att det blev tydligare framåtslag. Ibland blir det mest ut och in i nästan samma spår.

 

Comments are closed.