Så tränar man de tvåbenta…

22 jan

130122-Caisadörr-001

”Lunchdags? Inte förrän jag sniffrundat trädgården…”

Så är vi där igen. Caisa har tränat in en kedja på oss. Vet inte riktigt hur det började men fort gick det.

Vi sätter oss för att äta eller fika. Caisa går till dörren. Ett diskret ”voff” tolkas som ” jag behöver gå ut”. Hennes önskan beviljas givetvis. Caisa går ett varv i trädgården – verkar inte det minsta nödig. Vi fryser och är hungriga och kallar på henne. Det är det hon gått och väntat på och kommer i god fart. Hastigheten och lydnaden i kombination med hungrig och frysande matte belönas. Vi äter i lugn och ro. Caisa är nöjd. Vi med 🙂

Minns inte när denna kedja introducerades men den är inte alldeles ny. Mönstret uppenbarade sig för mig idag. I stället för att släppa ut henne fick hon besked om att gå och lägga sig. Det gjorde hon i vanlig ordning på mina fötter under köksbordet – något vi båda trivs med.

Vi åt och Caisa sov eller vilade tills hon hörde besticken läggas ner. Signalen till att vi är färdiga. Då sätter hon sig och tittar på husse som genast börjar duka av och lägger eventuella rester i hundskålarna.

Det har nu gått några timmar utan att Caisa antytt att hon skulle behöva gå ut.

 

Comments are closed.