Rally i litet väl djup snö

13 feb

Rallyträning är inte optimalt när man glider runt eller sjunker ner i snö men vi längtade efter att träna idag. Länge sen sist. Marie och Mascot gjorde oss sällskap. När nu löptikar är tillåtna på tävling gäller det att förbereda både tikar och hanar för den störningskällan.

Caisa har gått bättre men jag är ändå ganska nöjd. Hon var måtttligt intresserad av Mascot och Mascot kom i håg att hon kan vara litet barsk. Så det var ganska lugnt.  Annorlunda blev det när Kina kom ut ur bilen. Många lekinviter och försök till uppvaktning.

Caisa presenterade ett nytt icke inplanerat beteende med skyltarna. Hon har lärt sig att runda diverse föremål – träd, stolpar, ryggsäck och annat som sticker upp. Jätteroligt tycker hon. Idag trodde hon att samma sak gällde rallyskyltarna. Så fort vi kom till en skylt där hon skulle sätta sig framför mig tog hon ett eller ett par varv runt skylten. Mitt skratt tog hon som uppmuntran.

Kina fick träna framförgående och budföring.

Comments are closed.