Framåt med budföring

28 feb

Vårskön kväll med framåtsändandegruppen i går. Faktiskt så varmt att mössorna åkte  av  men tungt att gå i snön när den först bär och sen brister.

Kina fick prova på budföring till för henne okända personer. Hon är helt oförstörd vad gäller det momentet. Ordet lånar jag från rallykursen där en deltagare beskrev sin gröna hund med just det ordet. Innebörden är värd att fundera över.

Dagens övning handlade om att hitta rätt position och att stanna kvar hos mottagaren i väntan på ”marsch”. Sträckan var pyttekort. Vi började med Johny och fortsatte med Andrea. Kina gillade verkligen övningarna. Andrea blev så populär att Kina ogärna lämnade henne. Guld värt med mottagare som har känsla för hunden och dessutom gör som man vill.

Caisa fick klara sig utan musmattan. Den låg i bilen men eftersom lyset i baksätet inte fungerar och det inte var alldeles tomt i baksätet, hittade jag den inte. Det skulle kanske vara bra med en ficklampa. Vi improviserade med att  hastigt klicka för att hon ställde sig på en tom godispåse.

Några snygga växlingar blev det. De första skicken hade ett bra tempo till gruppen men sen tyckte hon det räckte med snabb trav. Vi gjorde om med peppning vid starten och då gick det bättre. Ska jag köra många övningar med bara galopp fram till gruppen eller ska jag kanske bara köra galoppbiten en eller två gånger? På tävling ska hon ju bara springa fort en gång.

Svårt bedöma om det långsamma tempot är lagom när jag halkar runt på snö och is som Caisa är helt oberörd av. Caisa är aningen snabb nu men hur blir det på barmark? Kan hon lära sig att höra hur nära jag är eller är det för svårt? Med tanke på att jag tycker det är svårt att uppskatta avståndet fram till henne ska jag nog inte förvänta mig att  hon som har ryggen mot mig ska kunna höra det. Måste testa nästa gång vi tränar

 

Comments are closed.