Stormigt och isande kallt rally

10 mar

Christel tipsade mig om att Maria Venhammar skulle ha en heldag med rallylydnad i Svalöv. Det fanns plats till mig – vilken lycka! Maria är min favoritinstruktör alla kategorier.

Jag vet inget ställe där det blåser lika mycket som i Svalöv. I går var inget undantag. Stoppade man inte godisbelöningen direkt i munnen på hunden blåste den bort – godisen alltså –  inte hunden.

Maria gör sällan som andra. Det gjorde hon inte i går heller. Hon plockade ut de moment som brukar vara svårast att få ordning på oavsett i vilken klass de presenteras i. Det upplägget gillar jag verkligen. Varför vänta med de moment som behöver mest träning? Och som dessutom ofta är roligast.

Det blev de klurigaste vändningarna i både höger- och vänsterhandling, skick till kon, sidförflyttningar, sidbyten både bakom och framför, apportering och svårast av allt honnören.

Jag hade tänkt träna mest med Caisa men började med Kina och helt plötsligt hade halva tiden gått. Kina är rolig att träna med. Det blev mycket högerhandling. Saknar ett bra signalord till det. Ordet ska kännas rätt för mig och inte användas till något annat. Det fungerar bra med handtecken men jag vill gärna ha ett ord också.

Caisa fick göra samma övningar som Kina. De flesta kan hon bättre än Kina men behöver tydligare signaler på högersidan. Mest av allt gillar jag Caisas attityd. Det finns bara hon och  jag i världen när vi tränar rally. Det vill mycket till för att hon ska bry sig om andra hundar då. Hennes externbelöningar ska de förstås låta bli 🙂

Comments are closed.