Bra figgar betyder allt (nästan)

17 mar

Tittade på termometern vid åtta på morgonen: -13,  men solen lyste och värmde. Den värmde så mycket att vi kunde träna sök. Det var länge sedan jag hade möjlighet att träna med Hässleholmsgänget. Så roligt att träffa dem igen!

Riktigt halt i skogen. Tjock is förrädiskt dold under ett täcke med luftig snö. Tur det fanns buskar att hålla i på väg upp för stigen.

Kina tränade på bättre markeringar. Jag vill bli av med snurrandet och backandet. Vi testar med att figgen belönar nära och lågt. Det funkar bra så här långt.

Caisa fick blandat tom och träff. Det blev några riktigt bra tomslag. Fortfarande väljer hon bakåtslag onödigt ofta. I dag visste jag ungefär var figgarna låg vilket påverkade mig. Caisa fick leta litet väl länge innan jag kallade in henne när jag visste att det fanns en figge. Då blir man glad när någon (Martina) talar om det.

Engagerade och kunniga figuranter – dessa tålmodiga änglar kan inte värderas högt nog.  Även om man försöker förklara hur man vill ha det, är det ändå i slutänden figurantens agerande som avgör hur resultatet blir: De är där ute med hunden, de som med nästan ingen betänketid måste avgöra hur de ska agera i oväntade situationer.

 

Comments are closed.