Underbar dag i sökskogen

6 apr

Vågar man hoppas på att det äntligen ska bli ordning på sökträningen efter denna sega och utdragna vinter? Det var fortfarande isigt och halt på sina ställen men mest var det faktiskt barmark. Temperaturen höll sig dessutom över nollan .

Kinas skallmarkeringar är på väg att bli riktigt bra – inte som Caisas men ändå. Fortfarande lägger hon till en eller två snurrar medan hon skäller. Jag måste kolla med en domare om det blir nerdrag på det, innan jag bestämmer mig för att försöka få bort det. Hon tycks ha fint sätt hos figgarna, kommer fram och nosar, backar några steg, börjar skälla och sen en eller annan snurr.  Även om hon snurrar lämnar hon inte figuranten.

Fem figgar och ett antal tomslag blev det. Jag brukar aldrig behöva kalla på någon av hundarna men i dag tyckte jag Kina var ute länge. Jag visslade och hon kom men det tog mer tid än jag är van vid. I efterhand berättade Johnny figurant att hon hade haft svårt att lokalisera honom. Hon var väldigt nära när jag visslade in henne. Att det tog tid berodde på att hon valde kortaste men inte snabbaste vägen in. Två stora kullfallna träd skulle passeras – ett över och ett under.

Vi behöver öva på att  passera stockar, gärdsgårdar, stigar och buskage utan att tappa riktningen.

Caisa fick också fem figgar men fler tomslag än Kina. Jag är så nöjd med hennes markeringar. Bortsett från första slaget gick hon ordentligt ut på djupet. Kanske är det dags att anmäla till tävling? Platsen avstår jag tills den blivit stabil. Hon ligger men är inte tyst.

Skickar många varma tankar till dagens figgar och stighållare.

 

Comments are closed.