Rally i underbart väder – med kvalificerande resultat

1 maj

Båda hundarna var anmälda till onsdagens (1 maj) rallylydnad i Hässleholm.

För Kinas del var det nybörjarklass som gällde. Sju poäng tappade vi när hon fick syn på en gubbe på andra sidan staketet. Han gjorde absolut ingenting. Det var tydligen ytterst intressant att titta på, eller kanske hoppades hon på något spännande. Inte lätt att veta vad som försigår i huvudet på Kina.

En poäng försvann ganska onödigt på ett snett läggande. Kvar blev 92 rara poäng som räckte till en femteplats bland 27 anmälda. Behöver väl inte säga att jag är väldigt nöjd med lilltösen.

Detta var det andra kvalificerande resultatet. Återstår ett för uppflyttning.

Caisa fick 81 poäng i fortsättningsklassen, vilket betyder att hon nu flyttar upp till avancerad klass. Det var nosande, något bristande samarbete, och så åttan förstås, som gav minuspoäng. Det ska bli roligt (hoppas jag) att se hur hon fungerar när skendräktigheten är över. Det är ett våldsamt bäddande nu. Vi är väl inte så goda vänner på nätterna just nu. Varför ska det bäddas så mycket just på nätterna?

Vilka erfarenheter tog jag med mig hem idag? Jag tror jag hittade bra rutiner för hur jag ska förbereda Kinas ingång på planen. Åtminstone fungerade det i dag. Mer om det i kommande bloggpost.

Slutligen kan jag konstatera att inga förarfel begicks denna dag.

PS. Det var is på rutorna när jag skulle ge mig iväg hemifrån tjugo över sju. Ska det få vara så den 1 maj, i Höör, i Skåne… DS

Comments are closed.