Sök i Råttefällan

13 maj

Riktigt bra träning i dag. Vi nöjde oss med en ruta på ungefär 125 meter. I gengäld lät vi djupet bli runt 60 meter. En lagom stark och stadig vind gjorde det lätt för hundarna att lokalisera figgarna. Fem förare och nästan dubbelt så många hundar var väldigt nöjda med dagen.

Caisa fick en tävlingsmässigt upplagd lägreklassruta. Ett enda slag blev grunt. Alla figgarna hittades och markerades tydligt. Så nöjd med tösen.

Kina fick öva på att markera tydligare. Jag har funderat på att gå tillbaka till rulle eftersom Kina på sistone inte verkat trivas med att skälla. Sista chansen för skall var i dag.

Christel och Lars-Erik figgade utrustade med klickrar. Deras uppgift var att klicka och belöna när skallet lät bra. Det gillade Kina. Hon skällde ihärdigare, högre och var hela tiden fokuserad på figuranterna – inget snurrande, tittande eller backande.

Tänk så snabbt man kan påverka ett beteende med klicker! Nu fortsätter vi med skall –  och klicker förstås.

Comments are closed.