Slutskällt för Kina – nu blir det rulle

2 jun

Trivsam dag i skogen med stora sökgruppen som idag var ovanligt liten. Engagemang och energi fattades inte, även om värmen pressade både hundar och folk.

När Caisa någon gång förra våren bytte från rulle till skall, visade hon på alla sätt att hon trivdes mycket bättre med det markeringssättet. Jag upptäckte också hur bekvämt det var och ville gärna att Kina också skulle skälla.

Ytterligare en anledning till att gå över till skall med Kina var att norskrullen passade henne dåligt. Hängde den lågt trampade hon in i den och fastnade. Spände jag upp blev den svår att ta och när hon dessutom inte kunde få ut den själv ur munnen tyckte hon den var obehaglig.

Men Kina är inte Caisa.  Visst skäller hon men med okända figgar är hon inte riktigt bekväm. På sistone har jag saknat hennes ursprungliga glädje i söket.

Nu senast plockade jag fram lösrullarna igen. Kina  belönades med leverpastej innan hon tog rullen och sen på påviset. Vid första skicket blev hon litet förvirrad och behövde hjälp för att minnas att hon skulle springa in till mig med rullen. Men sen blev det bra fart, både ut till figgen, in till mig med rullen och ut igen på påviset.

Nu ska vi först prova med svenskrulle. Kanske kan vi gå över till norskrullen sen. Kina är både större och grövre nu än förra gången vi testade den.
Det var väldigt tydligt att hon trivdes bättre med rullarna än med skallet.

Nu är det rulle som gäller!

 

Comments are closed.