Spår på nytt för Kina

16 jun

I veckan har jag blivit påmind om att det finns inte bara sök utan även spår. Caisa tränade en del spår innan vi helt koncentrerade oss på söket. Kina har bara fått prova några korta hårda spår på lekplatsen här utanför och på gatukontorets parkering.

110420_Kinatracking_037-2

Det har inte blivit mycker spårträning för Kina sedan bilden togs i april 2011. Men nu är det dags igen. Söndagens spår gav henne mersmak.

Frostavallen har några stora grusplaner som passar bra till hårda spår. Dit åkte vi i dag. Inte en kotte där när vi kom men lagom till att jag lagt ut spåren kom ett par med en pincher. Glad och trevlig var den kringskuttande hunden. Ännu gladare blev han när han hittade godis och leksaker på grusplanen. Matte som fick syn på snitslarna kallade in hunden och undrade var de kunde gå eller om allt redan var förstört. Trevligt när människor visar hänsyn.

Kina hämtades ut och visades på första spåret. Nästan framme vid slutet kom några av dessa bilburna gossar som brukar sladda runt på gatorna inne i Höör. Inte alls roligt att stå med sin hund mitt på en öde grusplan med en bil snurrande runt. Jag blev glatt överraskad när den efter bara ett varv försvann.

Kina avslutade sitt första spår och fick börja på nummer två. Spåren var bara 40-50 meter. Jag ville belöna henne rejält med lek efter varje spårslut. Hon hade precis fäst vid spåret när en löparnisse kom farande. Pulkabacken bredvid grusplanen är populär bland dem som tränar kondition. Upp och ner sprang han.  Kina tröttnade efter en stund på honom och fortsatte spåra. Jag slapp till min stora lättnad att blåsa liv i mina avsomnade kunskaper i hjärt-lungräddning.

Så var det Caisas tur. Hennes spår var längre, äldre och svårare. Det började på en grusväg, fortsatte i en serpentin på tvären i den gräsbevuxna pulkabacken, där Nissen fortfarande rusade upp och ner och avslutades slutligen nere på grusplanen. Som hon spårade! Hon måste ha saknat de övningarna.

 

Comments are closed.