Sök vid Svarte Kärr

25 jun

Lotten gav nummer ett till Kina och sex till Caisa. Småregnade på morgonen men blev sol lagom till fikat. Litet kvavt men inte för varmt för hundarna.

Kina: Lösrullen funkar perfekt. Vågar man skriva så? Ja, nu är det gjort. Kina gillar att hämta rullen och kommer ända in till mig med den. Ännu tar jag den inte ur munnen på henne utan låter henne släppa den på loss rakt ner i backen. Är inte ens säker på att jag kommer att bry mig om den detaljen så länge vi kör med den lösa rullen. Blir annorlunda med den fasta.

Skicken blev bra. Hon sprang i stort sett som jag pekade. Första på högersidan blev onödigt svårt eftersom jag inte såg snitseln där och trodde den var längre fram. Kina löste det med ett bakåtslag.

Caisa: Målet i dag var att få ut henne ordentligt djupt och gärna rakt. Min tanke var att om hon fick träff på djupet många gånger skulle hon springa djupt av bara farten även när det var tomt. Så blev det också bortsett från den gången hon vände tillbaka vid kompostburen som var tom. Hon tyckte uppenbarligen att hon var färdig när hon kollat den.

Fortfarande vill hon kolla halvdolda figuranter litet väl noga. Hon försöker krypa in till dem eller gräva fram dem. När figuranten motar bort henne ger hon sig och skäller. Vet inte om jag behöver öva speciellt på det eller om det kommer att räcka med att hon motas bort.

Upptäckte för sent att jag inte hade bra belöningsburkar i frysen. Provade med tonfisk vilket verkligen uppskattades.

 

Comments are closed.