Kina tog sig en geting!

28 jul

Har ögonen på Kina. Misstänker att hon blivit stucken i munnen av en geting eller humla. Efter att först ha hållit på med tassarna runt munnen har hon nu slagit sig till ro vid mina fötter. Hon andas obehindrat och låter som vanligt. Är hon svullen så ser jag inget.
Tycker inte om det.

Den gången jag själv blev getingstucken på tungan svullnade den upp på en gång – fick inte plats i munnen. Om det kan fungera som referens så är det lugnt med Kina. Det har nu gått en timme sen det hände och hon är sig lik.

Niklas, vår Golden lärde sig aldrig att låta getingarna vara. Minns inte hur många gånger han blev stucken i munnen. Hoppas Kina är mer läraktig. Caisa snappar i luften men rör dem inte.

Väntar en stund med att ta av mig glasögonen. Hur tyst och försiktigt jag än gör det blir det alltid en signal till aktivitet. Onödigt köra upp Kina. Gott om tid för mig att måla fan på väggen. Kollar på nätet som säger att man ska kontakta veterinär när hunden blivit stucken i munnen. Det har jag hört förr. Tänker på Niklas som klarade sig bra ändå.

Kina börjar röra på sig men är väldigt olycklig. Inga problem att andas och ingen svullnad på utsidan men hon vill inte dricka – kan inte dricka. Dags prata med veterinär.

Cortisonspruta eller snarare mirakelspruta! Efter en stund kan Kina dricka igen och jag kan andas ut

 

Comments are closed.