Byteshandel á la cattledog

1 aug

Belöning

Byteshandel inför belöning

Efter att ha haft en rottis med mycket ”ägande” som vi fick kontroll över genom bytesverksamhet har vi fortsatt på den vägen, trots att varken Caisa eller Kina visat liknande tendenser – kanske just på grund av dessa lekar.

Caisa gillar verkligen att byta grejer. Hittar hon inget annat kan hon ta en minimini-sten – nästan grus – och gå runt med tills jag frågar:  ”ska vi byta?” Kina som noterar att något är på gång kommer förstås farande och vill vara med i leken.

Nyss kom Caisa med en raggsocka. Hon följde mig som en skugga i väntan på den magiska frågan. Det ingår i leken att inte fråga på en gång. Kina iakttog det hela på avstånd.

Så var det dags. Jag stannade och tittade på Caisa som förväntansfullt satte sig framför mig. Det ingår i föreställningen att inte släppa förrän jag frågar. En liten stund väntade jag men det gjorde inte Kina. Som ett jehu kom hon farande, daskade ner baken bredvid Caisa, upptäckte att hon inte hade något att byta bort. Snabbt som ögat tog hon tag i den uthängande delen av Caisas strumpa. Nu hade hon också något att byta med!

Comments are closed.