Snitslar och GPS bra vid spårträning

1 sep

 GPSspår

Efter en tidigare heldag med herrar Fält och Gustavsson (se bilden) och omläsning av deras spårbok  ”Spårhunden och lukterna” har jag börjat snitsla mina spår. Inte så lätt som det kan verka!

Tanken med snitslarna är att ha stenkoll på spåret så att hundarna inte kommer för långt från fotstegen. De ska bli riktigt noggranna. Då behövs det många snitslar. Men att spana efter snitslar och samtidigt läsa hund, plocka ner snitslar i farten och inte att förglömma, överleva utan allt för omfattande skador, är inte alldeles självklart. Hoppas att de nya oranga snitslarna gör det lite lättare.

Poängen med många apporter i spåret är så klart att jag ska få en möjlighet att hämta andan och få ordning på snitslarna. Ja – hundarna får förstås sitt med ovationer, lek och godis. Caisa får dessutom litet träning i platsliggande när jag hämtar in förbisprungna snitslar.

GPS:en är en användbar uppfinning. Jag kan både se hur långt spåret är och sen jämföra mitt utlagda spår med mitt och hundens spår. I det här fallet blev spåren lika långa: 740 meter.

 

 

Comments are closed.