Utsikt från en solig lega i Vedema

30 sep

20130928139

Liggande legautsikt med värmande sol. Så skönt det var!

Första träningen i år med minusgrader på morgonen – men vilket skönt väder det blev och vilken bra träning!

Kina blindmarkerade en gång. Det har hon aldrig gjort förr. Mindes eländet med Caisas blindmarkeringar innan hon fick byta till skall. Med Kina hittade vi felet nästan på en gång.

Det visade sig på nästa skick att hon trodde hon skulle ta rullen när jag sa ”här”. Så gjorde hon nämligen när hon satt bredvid mig och skulle ut igen. Jag sa ”här” för att få henne i en bättre position. Hon flyttade men tog samtidigt rullen.

I min och Caisas värld betyder här att hålla sig nära mig. För Kina betydde det tydligen att ta rullen också. Nu ska jag vara tyst.

Finns egentligen aldrig anledning för mig att ropa på henne när hon är ute i rutan. Hon kommer när hon känner sig färdig med letandet och hon hittar mig alltid. Dålig vana hos mig att försöka hjälpa henne med något hon klarar på egen hand.

Vi ska däremot öva på att hon ska fortsätta söka även när gruppen rör sig framåt på stigen. I dag tog hon det som signal att komma in.

Caisa jobbade bra. Några skick – två tror jag –  blev aningen korta. Hon krafsade litet på Johnny men slutade. Undrar om hon kommer att krafsa på okända figgar också?

För egen del måste jag bli noggrannare vid transporterna, planera inför nästa skick redan när hon är på väg ut på andra sidan. Hon springer inte ut bättre för att jag tittar på henne.

Tack för alla goda råd och uppmärksamma ögon – speciellt för dem jag inte anade att jag behövde 😉

Comments are closed.