Klubbmästerskap

9 Dec

Sen Svens härjningar har vi hunnit med ett klubbmästerskap. Trevligt som vanligt och helt utan nerver. Blandat resultat för hundarna. Sökrutan liknade inte någon ruta vi tränat i. Helt öppen och egentligen bara två möjliga gömställen och en knepig vind. Ingen av hundarna har någonsin gått så dåligt. Behöver de litet träd eller annat uppstickande som riktmärken när jag skickar dem?

Kinas rulle visade sig sitta för högt upp. Åtminstone fick hon inte tag i den. Hon löste problemet med att återgå till skallmarkering 🙂 Smart tyckte jag men reglerna, som domaren hade läst,  säger att det blir en nolla när en rullhund skäller.

Caisa sprang inte som jag pekade men hittade figgarna ändå. Varför lyssna på mig när hon redan vet var figgarna är. Ska jag säga något positivt får  det bli att hon höll ett bra avstånd till figgarna och försökte inte heller gräva fram dem. Det uppskattades av både mig och figgarna. Den ene figgen hade vid något tillfälle haft en  skallhund alldeles för nära näsan.

Till min oerhörda förvåning gick Kina framförgående. Visserligen med dubbelkommando men med betyg!

Budföring är nästan en belöning i sig. Båda sprang som lyckliga galningar. Vi måste träna mer tävlingsmässigt med utställda ”funktionärer”. Caisa var ytterst nära att springa till tävlingsledaren i stället för till mig. Det misstaget sänkte betyget till en 8:a.

Comments are closed.