Mörkerspår

16 Dec

Dagens sökövningar avslutades med appellklasspår. Christel la Kinas spår. Det hann bli så mörkt att jag inte hittade startsnitseln. Lyckligtvis visste Christel var den hängde.

Upptaget blev litet tveksamt. Inte så konstigt! Kina har aldrig spårat i mörker, aldrig spårat någon annan än mig och aldrig haft en spårläggare med två hundar bakom sig i spåret. Jag var så tacksam över att Kina tog det så lugnt att jag kunde sätta ner fötterna med viss försiktighet och också ha litet tid att väja för spetsiga och torra grankvistar.

Vilken lycka när Kina satte sig vid första apporten! Första vinkeln togs rakt av utan att ringa och sen kom andra apporten med samma tydliga markering som den första. Andra vinkeln utan problem. Efter kanske 50 meter kom spåret in i dagens sökruta. Där fick hon efter ett tag litet problem att följa rätt spår. Det fanns ju en del att välja mellan. Litet hjälp att välja fick hon en gång. Vi hade ju spårläggaren bakom oss. En erfaren spårläggare som inte la sig i i onödan men hjälpte till när det behövdes. Önskar jag kände fler sådana.

Comments are closed.