Nyår – en alldeles onödig helg

1 jan

Årets sista och tristaste dag är äntligen slut. Ägnade dagen åt att förbruka ett oräkneligt antal näsdukar. Hade det inte varit nyårsafton hade jag lagt mig tidigt. Nu gällde det i stället att se till att planera rastning av hundarna så att vi inte råkade ut för vilsekomna raketer.

Varken Caisa eller Kina bryr sig om fyrverkerier men av erfarenhet vet jag att det kan ändras på några sekunder. Minns fortfarande min andra hund som fick en smällare under magen när han var drygt åtta år. Han hämtade sig aldrig. Rädslan växte och utlöstes sen av allt fler smällande ljud.

Båda hundarna sov det mesta av kvällen. När klockan var tjugo över ett och det varit lugnt en stund gick vi ut i trädgården. Då bröt helvetet ut igen. Nu från ett helt nytt ställe och alldeles för nära. Tog hundarna med in trodde jag men i dörren vände Kina. Hon var strax tillbaka igen,  hade bara varit tvungen att hämta sin boll. Puh!

Comments are closed.