Måla fan på väggen

3 jan

Natten före julafton kräktes Caisa. Upp kom en lärkkotte. Inte ofta Caisa kräks. Kina blev mycket upprörd.

Sen dess har Caisa kräkts litet då och då. Aldrig mer än en gång per dygn och inte varje dygn. Dessemellan har hon varit precis som vanligt ätit med god aptit, pigg och glad. Ser för mitt inre hur en jättelik kotte ligger och tumlar runt i hennes mage. Något för stort för att komma ut på egen hand.

I går fick jag nog och ringde vår veterinär. Så lätt att måla fan på väggen när hundarna inte är sig själva. Minns hur snabbt det gick när Linus blev sjuk.

Caisa var naturligtvis pigg när vi kom dit. Bjöd veterinären på litet trix som belönades med torrfoder. Han kände och klämde på magen. Allt kändes normalt och Caisa beklagade sig inte. Troligen har kotten skavt ett litet sår i magen som sen magsaften irriterar. Nu får hon magsårsmedicin och små matportioner. Hoppas diagnosen stämmer.

Comments are closed.