Blötsök med svårare rutor gillas

12 jan

Lördagssöket. En alldeles ny ruta som visade sig bjuda på både väntade och oväntade svårigheter. Det fanns öppen och ganska plan mark. Det fanns branta backar med mycket vegetation och en stor ris- gren- och stockhög. Dessutom genomkorsades rutan av flera vägar. Mycket som kunde få en hund ur kurs.

Vittringen spreds i märkliga riktningar vilket betydde att hundarna verkligen fick jobba sig in till figgarna. Jag har länge misstänkt att vi inte utmanar hundarna tillräckligt. Resultatet blir därefter. Sen stormarna har alla rutor blivit svårare och hundarna har bara gått bättre och bättre. Lördagens ruta var riktigt knepig och rolig, både för folk och hundar.

Vädret kunde ha varit bättre. Det regnade mer eller mindre hela tiden. Minns inte någon vinter som det regnat så mycket.

Comments are closed.