Caisa gräver igen

2 mar

Caisa hade blivit en excellent lavinhund. Tyvärr bor vi inte i trakter där det finns behov av dylika hundar. Här gäller det i stället att bara markera med skall – inte gräva fram figgen.

Grävandet slutar så snart hon börjar skälla. Då backar hon dessutom runt en meter bort från figgen. Kan tänka mig att figgarna uppskattar det ökade avståndet. Hennes skall är nästan plågsamt högt.

Förra gången Caisa ägnade sig åt grävande testade vi dels med att figgen kommenderade skall så snart hon kom ut som en liten påminnelse om vad hon först och främst skulle göra, dels med att milt men bestämt skjuta undan henne. Det behövs väldigt litet knuffande för att hon ska sluta gräva och bara skälla.

De praktiska övningarna följdes upp med en trevlig diskussion vid fikat om dagens erfarenheter, sök i synnerhet men även annan  hundträning. Den nya sökboken innehåller mycket godis för söknördar. Jag passade som vanligt på att propagera för klicker och omvänt lockande. Fick eldunderstöd av Ingrid.

 

 

 

Comments are closed.