På spåret med Kina

11 mar

140310-tracking-001

Klicka för större bild

 Fastän jag spårat med Kina några gånger nu, blir jag ändå förvånad över hennes noggrannhet. Det går inte fort men såå noga. En behaglig promenadtakt är en bra beskrivning. Inga som helst avvikelser från utgångsspåret och inga ringningar i vinklarna gör att det ändå känns effektivt.

Intensiteten i nosandet ökar när hon närmar sig en apport. När den väl lokaliserats markerar hon den genom att snabbt som ögat sätta sig framför. Svansen går som en propeller. Vet inte vem som är lyckligast –  Kina eller jag.

Dagens spår blev på drygt 400 meter enligt GPS:en.  Vår GPS är inte så bra på att mäta när jag går krokigt, vilket betyder att spåret var minst 400 meter. Det var massor av vinklar av olika sorter och sju apporter. Större delen gick genom granskog, en liten bit bokskog med mycket löv och en kort sträcka traktorväg. Spåret fick ligga i 80 minuter.

140310-tracking-003

Alla spårapporterna hittade.

Spårupptaget behöver bli bättre. Efter all sökträning förväntar hon sig resultat av att gå med hög nos.  Efter första apporten upptäcker hon att hon måste byta teknik och fortsätter sen med låg nos.

Funderar på att lägga en apport där spåret börjar som signal till låg nos. Efter hand flyttar jag den längre och längre ut i spåret. Vi får se hur det går.

Comments are closed.