Om inte om hade varit

15 mar

Om inte Caisa börjat löpa igår kväll hade jag tävlat sök i morgon.

Om inte Caisa och jag kommit med på söktävlingen i morgon hade vi kunnat umgås med trevliga cattledogägare på årsmötet i Karlsborg

Om inte jag varit så förkyld hade vi kunnat träna med sökgruppen i Vedema

Om det inte stormat så att träd och stubbar far hade jag kunnat lägga spår

Dags att byta perspektiv!

Om jag inte kommit med på söket hade jag inte tränat lydnad med så stort fokus på detaljer. Nu upptäckte jag en hel del detaljer, enkla brister som jag börjat rätta till. Okomplicerade grejer som Caisa genast svarat på men som inte blivit riktigt befästa än. Små saker men som ändå kan göra skillnaden mellan uppflyttning eller ej. Nu fick vi extra tid att nöta in just de momenten.

Om vi inte kommit med på söket hade vi kanske fortfarande inte tränat budföring med skott. Då hade jag inte vetat att Caisa inte bryr sig om skott utan fortfarande låtit min egen skottfobi frodas.

Om inte Caisa börjat löpa hade jag alldeles säkert snorat runt i skogen i morgon. Det hade säkert gynnat min förkylning på ett sätt som jag inte skulle ha uppskattat på måndag.

Om inte  Caisa börjat löpa i går hade tiden med löptik hemma förlängts avsevärt. Bekvämt och bra att Caisa och Kina löper samtidigt.

Karlsborg ligger långt bort. Bra för både miljön och plånboken att stanna hemma från SACK – träffen. Jobbigt att köra långt i en storm som försöker flytta bilen från vägen.

Vedema då? Ibland är det faktiskt bra med en liten paus i träningen.

Slutligen spårandet. Kanske kommer jag någon gång i framtiden satsa på att träna och tävla spår med Kina men det ligger långt fram. Nu ligger det helt och hållet på nöjes- och aktivitetskontot och då kan det kvitta om vi spårar eller ej i dag.

Det tar på krafterna att tänka positivt. Tror jag går och lägger mig igen men först måste jag hitta de nyligen införskaffade näsdukarna

 

Comments are closed.