Mitt rivningsraseri flyttar skator

17 mar

Hela veckan har skatorna väckt mig så fort det börjat ljusna. Skator är fruktansvärt skräniga. Upptäckte att de börjat bygga bo i en buske två meter under sovrumsfönstret. Det är inte acceptabelt! Boet måste bort nu innan det blivit färdigt och innan de börjar lägga ägg.

140317-skatbo-002

Fast fåglarna bara hållit på några dagar och boet bara fått de yttre konturerna, tog det en bra stund att få bort det. Grenarna som såg ut att sitta hipp som happ var skickligt instoppade och inflätade. Jag trodde att jag skulle kunna dra ner konstruktionen med en räfsa stående på marken. Det blev till att hämta en stege och ta några grenar i taget. De som satt riktigt fast fick jag rensa bort med hjälp av en sekatör.

Nu ligger hela högen på marken. Hoppas skatorna förstår att flytta någon annanstans…

 

Comments are closed.