En hare vid första apporten

25 apr

Första gången vi råkat ut för vilt i spåret. En jättestor hare låg och tryckte vid första apporten. Den var nästan lika stor som Kina.

140424 spår

Kinas spår, 820 meter.

Kina hade precis satt sig vid apporten när haren tyckte att jag kom för nära. Jag var ju i slutet av spårlinan när Kina stannade vid apporten. Kina var så inställd på belöning att hon blev sittande. Litet svårt att välja mitt spår och inte harens tyckte hon efter att den extra godistilldelning var uppäten.

Efter att Kina börjat med att markera snitslarna försöker jag nu klara mig utan den hjälpen. Det finns ledtrådar i skogen men ibland är de förvillande lika. I dag gick jag slalom över traktorspår och runt lövträd i granskogen.

Dagens spår blev enligt GPS:en 820 meter. Det låg i 75 minuter och bjöd på äng, granskog, bok och björkskog, skogsväg med gräs i mitten och sankmark. Vi behövde 25 minuter för att ta oss runt. En hel del tid spenderades på haren.

Comments are closed.