Bra belöning nyckeln till allt

3 maj

DSCN5165

Christel belönar Salmiak för leverans av apporter.

Kina fick se Christel försvinna ut i skogen. Spåret efter henne blev högintressant och för första gången spårade vi med sträckt lina och använde dessutom hela linan. En enda ”apport” i slutet – en superbelöning bestående av spårläggaren själv. Tempot blev högre men fortfarande bekvämt. Lika noggrann som tidigare var hon också. Jag är så glad i min lilla tös.

DSCN5168

Caisa har bara en tanke i huvudet: Låt mig börja leta!

Caisa och Salmiak fick leta grejer. Nyttigt och uppenbarligen svårare att hitta  föremål utlagda av någon annan än matte. Båda hundarna fick anstränga sig. Oftast tränar man på sådant som har känd vittring. Tror dessutom att man upprepar sig även om man försöker variera hur och var man lägger ut sina apporter.

Comments are closed.