Med koll på händerna blir det rätt position på hunden

10 maj

Andra temadagen med Anna Jansson på Hässleholms Brukshundklubb. I dag handlade det om fritt följ och alla dess positioner. Otroligt mycket det finns att säga och göra i detta moment. Vi diskuterade om det var möjligt att få en tia i fritt följ. Ingen hade hört talas om det.

Annas granskande ögon och vips kom lösningen på Kinas framskjutna position. En riktig Aha – upplevelse!

Jag har inte koll på mina händer och Kina använder vänsterhanden som target. Givetvis måste jag tänka på var jag har den handen i halterna. Hur har jag kunnat missa det? Nu vet jag och Kina förstod på en gång när jag placerade handen rätt.

Till vår hjälp i positionsövningarna hade vi en spegel. Jag ser fram emot att Hörby får införskaffat en spegel. Beslut finns 🙂 Så otroligt mycket lättare att belöna rätt samtidigt som hunden hela tiden får se en i korrekt tävlingsposition. En rolig detalj – när Kina upptäckte sig själv i spegeln var hon tvungen att gå runt för att kolla om det inte fanns en hund på andra sidan.

Med mig hem i dag har jag ”inte nöjd – gör om” och ”håll händerna stilla”

En riktigt bra träningsdag som inte blev sämre när Karin ringde och berättade om Effies prestationer på tävlingsbanan i Eslöv.

 

 

 

 

 

Comments are closed.