Sökdebut för Kina

26 aug

Kina har fått prova på att tävla appellklass sök. Debuten för både henne och mig skedde på Lomma BK med specialen på Revingefälten utanför Veberöd. (Caisa började med spår och fick enligt reglerna inte tävla akl sök när hon var uppflyttad till hkl spår)

Något undrande var tösen på första sökslaget. Vi tränar normalt i skog med många träd och buskar och en hel del backar. Så ser inte Revinge ut. Träden var lätträknade, gräset ganska högt och absolut inga backar, klippskrevor eller flyttblock 🙂  En bekväm ruta för den tvåbenta.

Nåja – Kina fann sig till rätta och fick 8 och 9 i betyg. Neddragen fick hon när hon inte kunde motstå lusten att pussa figuranterna. Det får vi försiktigtvis jobba med.

Förvånande men ytters glädjande var hennes attityd på lydnaden. Trots att solen tittade fram och värmde mer än som var behagligt när det var vår tur, gick hon linförighet som om hon verkligen längtat länge efter den promenaden.

Framförgåendet i samma glada stil ända tills en meter från slutet. Då blev det något missförstånd och hon stannade precis innan tävlingsledaren kommenderade halt. Jag kom i kapp och det blev noll. Den besvikna sucken från TL och övriga kändes bra.

Mycket förvånad blev jag vid hoppet. Kina gillar att hoppa. Säg den cattledog som inte gör det. Eftersom jag vet att höga hinder är uppskattat har vi övat på det och inte på 55 cm. Det måste vi tydligen ändra på för att Kina ska uppfatta det som något värt att satsa energi på. I dag nöjde hon sig med att gå fram till hindret, snusa på det, kika över kanten, inget där. Då går jag tillbaka till matte och ser om hon har något roligt för sig. Det blev en nolla – en dyr nolla! Slutresultatet godkänd med 185.5 poäng.

Så klart tog jag chansen att öva och kommenderade hopp en gång till och då hoppade hon precis enligt regelboken.

Innerst  inne är jag ganska nöjd med att Kina inte blev uppflyttad. Både hon och jag behöver mer rutin och steget mellan akl sök och lkl sök är enormt. Domarnas positiva omdömen om Kina värmer fortfarande.

Sen undrar jag hur jag ska bli av med mitt  eller snarare mina DKn på  läggandet. Har jobbat med det länge.

Tävlingsmiljön tog Kina med upphöjt lugn. Medan vi väntade på att spårhundarna skulle bli klara med sin lydnad la hon sig i skuggan och sov en stund, sen passade hon på att bekanta sig med folk som var intresserade av rasen, speciell uppmärksamhet fick förstås de med välfyllda godisfickor.

Nu ska vi träna hopp över lågt hinder och se om vi hinner med en tävling till innan löpet

Comments are closed.