Sök i Lasse Petterssons hage

13 okt

I söndags var det dags för andra försöket i AKL med Kina. Den här gången blev vi uppflyttade. Trots uppflyttning så kändes tävlingen i Lomma bättre. Jag har funderat mycket över känslan. Kan det vara att den första tävlingen med en hund är speciell? Man vet inte hur långt man kommit eller hur hunden ska klara den nya miljön och alla okända funktionärer och hundar. I Lomma kändes allt så bra trots en del missförstånd mellan Kina och mig. Vi var i samma bubbla. I söndags var vi inte riktigt lika fokuserade.

Sökrutan i söndags var i Lasse Petterssons beryktade hage. Den ser så oskyldig ut men är ändå den svåraste ruta jag vet.

Vi hade inte mycket vind när vi skulle börja. Jag vände Kina åt vänster men upptäckte på en gång att hon ville till höger så då bytte vi riktning och jag pekade i samma riktning som Kinas nos snett inåt mitten. Kina hade redan figgen i näsan och gick rakt på. Domarna följde inte med ut i den risiga och steniga rutan på påviset och jag väntade en stund innan jag begrep att jag skulle be figgen resa sig och komma med in. Kina blev ivrig och bjöd på två små frustrationsskall under tiden vi väntade och hon inte fick hälsa. Tyvärr hörde domarna det. Men det blev ju bra ändå.

Värsta stunden på tävlingen var som vanligt platsliggandet. Två hundar gick upp. Kina studerade dem mycket intresserat men blev liggande.

Lärdomar: På budföringsträningen brukar jag räkna mina steg högt för att veta hur långt vi ska gå. Det tyckte jag inte behövdes på tävlingen där tävlingsledaren höll ordning på avståndet. Uppenbarligen förstod inte Kina vad vi höll på med. Hon tittade mycket förvånat på mig när jag sa marsch.

Platsläggandet nollad vi eller jag. Jag ska verkligen träna på att bara gå utan konstigheter. Det har gått troll i det momentet.

Dk på apporteringen är helt onödigt. Hon hämtar utan att jag nickar.

Inkallningen hade domarna olika uppfattning om och båda drog på avslutet. Det blev 8 från den som tyckte att Kina sprang på mig och 9.5 från den som tyckte hon satte sig aningen snett.

Comments are closed.