Spår och uppletande

24 okt

Caisa löper och det är jakttider. Knappt man vågar sig ut i skogen. Ingen sökträning i måndags eftersom vi var utan mark. Men jag tog mod till mig i dag och åkte ut till Dansebanan. Där har jag aldrig sett jägare. Skogen är så öppen att man ser om det dyker upp någon lös hanhund.

Först ett spår till Kina. Upptäcker att snitslarna ligger i garaget tillsammans med apporterna – välplanerat. Nåja – skogen är full av pinnar. Gäller bara att välja ut några som jag kan känna igen. Två pappersnäsdukar fick fungera som start- och slutsnitsel. Spåret blev ungefär 500 meter och 20 minuter gammalt.

Aldrig har lilltösen spårat så bra! Noggrant, precis lagom tempo och alla pinnarna 🙂

Uppletande  för Kina med Caisa kvar  i bilen. Kina som gärna vill ha litet dirigering av mig fick klara sig på helt egen hand. Litet konfunderad blev hon när jag slog mig ner på en stock och bara väntade. Hon hittade alla grejerna och både letade och levererade med gnista.

Caisa fick ett svårare upplet som hon i vanlig ordning gav järnet i. Måste se till att öva med andra utläggare så att hon inte tror att det bara är mina saker ska hämtas in.

Comments are closed.