Klubbmästerskap

22 Nov

Det låter väldigt seriöst med klubbmästerskap, men är egentligen en ganska trivsam tillställning där regler som inte är optimala justeras efter deltagarnas önskemål.
Vi har två klasser – appellklass med både sök och spår och lydnadsklass 1.
Lydnadsklass 1 anpassades på så sätt att deltagarna kunde välja vanlig apportering i stället för den som normalt finns i lkl 1.
Språngmarschen i linförigheten döptes om till annat tempo och så kunde den som hade ont i knät välja långsam marsch i stället.  
En väldigt bra träningsmöjlighet blev det.
Kina ställde upp som den enda sökhunden. Kändes inte som hon tog uppdraget på allvar. Båda figgarna hittades visserligen men inte jobbade hon effektivt. Vet inte varför både hon o Caisa uppför sig som om de aldrig hört talas om raka skick i Petterssons hage.
Lydnaden var däremot riktigt rolig. Jag har funderat mycket på hur den optimala ingången på planen ska vara. I dag testade jag att gå in utan kommando. Kina fick snusa sig fram till starten bäst hon ville. När jag sen sa fot var hon verkligen med mig. Ska prova samma taktik med Caisa.
Caisa startade i lkl 1. Det har hon gjort en gång tidigare, för mycket länge sen. I dag ville jag framför allt testa hennes platsliggande. Egentligen hade jag tänkt lägga ner det projektet men ungefär samtidigt som den tanken dök upp började Caisa bli liggande, inte alltid tyst men ändå. Hon beklagade sig en del i dag men låg kvar. Finns hopp ☺
En bra dag på klubben! Tack till alla som bidrog🌹

Comments are closed.