Ändrade planer

2 Dec

Tanken var att vi  skulle träna lydnad men när jag såg alla inbjudande mullvadshögar på appellplanen bytte jag inriktning. Jag rotade runt i bilen och hittade några frestelser vi använt i åttan på rallylydnaden. Egentligen är det kattleksaker. Väldigt praktiskt att de är så små att man kan ha en 8 -10 stycken i fickan.

Hundarna parkerades mitt på appellplanen medan jag gick runt och gömde de små mössen bakom mullvadshögarna och i de gräshögar som Clas Hustomte lämnat efter sig när han klippte gräset i går. Vått nyklippt ihoptovat gräs passar väldigt bra till att gömma små möss i.

Kina fick börja. Därefter tog de varannan. Både stadgeträning och konkurrens på samma gång. Effektiv och rolig träning för oss alla tre.

Mössen som låg längst bort hittades först! Allra svårast var de som låg bara 5 – 6 meter bort. Givetvis vill jag att hundarna ska springa minst 50 meter ut men de ska ju inte flyga över de grejer som ligger nära.

Vi gjorde om. Hundarna mitt på planen. Jag vandrade ut 50 – 55 meter runt dem. Inga prylar lades längre ut än 8 -9 meter, några riktigt nära men dolda av gräs.

Caisa fick börja. Hon sprang rakt ut men kopplade inte på nosen förrän efter 40 – 50 meter. Där ute letade hon länge. Så småningom närmade hon sig mig igen och hittade en mus på vägen in. Kina gjorde likadant när det blev hennes tur.

Det tog ett par skick innan de förstod att  de skulle leta hela vägen ut och in.

Avslutningsvis fick de vars två skick på linje med en apport nära och en på 50 meter. Tror vi behöver göra om det här några gånger för att inte få mer spring än nödvändigt.

Nu har vi två trötta töser.

Comments are closed.