Lilla sökgänget

2 Dec

Länge sen min lilla sökgrupp lyckades få sina tider att stämma men idag var vi faktiskt fyra stycken.

Dagens sökruta låg i Kvarröd. För första gången använde vi grusvägen som stig vilket innebar att vi kunde använda vänstersidan också. Tror rutan blev litet väl djup.

Det var nästan litet mörkt när vi började klockan ett och inte blev det ljusare. Inget som bekymrade hundarna men något som gjorde det nästan omöjligt att se snitslarna som markerade vart vi skulle skicka hundarna. Alla hundarna överträffade sig själva.

Det som gladde mig mest med både Kina och Caisa var den gnista och uthållighet de visade. Det blev många fler tomslag än jag tänkt mig. Rutan var djup och jag hade dessutom dålig koll på var figgarna låg – såg inte snitslarna i dunklet. Men båda hundarna bara jobbade och jobbade och…

När Kina och jag närmade oss slutet på rutan förstod jag att vi missat andra figgen på vänstersidan. Jag provade att skicka Kina diagonalt snett bakåt. Det blev ett mycket långt skick som lyckades. Aldrig har jag pressat Kina så mycket men det kändes att hon gillade utmaningen. Hon letade intensivt, ekonomiskt och med god fart. Börjar undra om jag tränat för enkelt med henne eller är det bara hormonerna som rättat till sig efter löpet?

Caisa startade sist. Tur att tjänstetecknet lyser klart orange annars hade jag inte sett mycket av henne. Figgarna låg omväxlande längst ut eller nära (15 – 20 meter). Caisa sökte verkligen av ordentligt- det tog mer tid än jag är van vid. Lyckades med nöd och näppe avhålla mig från att kalla.

En tjuvstart blev det och några flying.

Comments are closed.