Släktträff med fyra Ayershundar

31 Dec

Katinka

Katinka med Baily blev min första kontakt med cattledog. Här fotade vid en gemensam spårövning den 27 oktober 2007! Sedan dess har det blivit många övningstillfällen tillsammans.

 

Alldeles för länge sen Katinka och jag träffades för att träna hund. Idag lyckades vi synka våra tider. Det blev spår och mycket prat. Hade vi inte börjat frysa hade vi nog suttit kvar i skogen än. Frös gjorde vi förstås inte förrän vi kom till fikat. Sitta stilla i nollgradig grå och fuktig dimma är kallt.

Vi la som vanligt spår åt varandra. Man kan träna mycket spår på egen hand men det är mycket roligare och lärorikare att låta hunden gå ett okänt spår med spårläggaren bakom som stöd om det skulle behövas.

Nu gäller det bara att hitta några dagar under våren då vi kan spåra. Helst vill vi ha med några fler cattledogs.  Kanske kan vi göra sällskap ut på tävling också.

Comments are closed.