Olika problem – samma lösning

15 jan

Caisa älskar uppletande. Det innebär att hon springer onödigt mycket. Det går ju bra på träning men på tävling är det klokt att vara mer ekonomisk med krafterna. Jag har testat litet olika saker för att få henne att söka hela vägen ut i stället för att springa längst ut innan hon börjar leta på allvar.

I måndags testade jag att kasta föremålen över ett högt stengärde samtidigt som Caisa fick sitta på vägen nedanför och se på. Caisa förstår tydligen att jag inte kan kasta så långt. Hon gled över stengärdet och hade nosen på redan från början. Föremålen hittades i ”rätt” ordning utan onödigt spring. Kan det vara så enkelt? Ska bli spännande att testa nästa gång.

Kina tycker uppletande är rätt ok men tar det litet väl lugnt enligt min smak. Ibland är jag inte säker på om hon verkligen letar eller bara råkar springa på apporterna och i mötet blir påmind om varför hon är i rutan.

Jag provade samma upplägg på henne som jag gjort med Caisa. Plötsligt hade jag en hund som flög över stenarna och energiskt letade efter föremålen på andra sidan.

Comments are closed.