För politikernas budskapsomtag bevare oss …

20 jan

Slog på TV:n och hamnade i en debatt om betyg i skolan där Fridolin gång på gång förkunnade att ”forskningen säger… ” Något jag en gång fick lära mig och som jag haft nytta och glädje av allt sedan dess, är att om någon hänvisar till forskning och experter så kan man vara övertygad om att det alltid finns forskning och experter som säger precis tvärt emot. Om man inte riktigt tror på något kan man googla och kanske få en mer nyanserad bild.

Forskning handlar inte om majoritetsbeslut utan om resultatets hållbarhet. Stora upptäckter har varit i minoritet från början.

Sen lyssnade jag på P1 – favoritkanalen framför alla andra. Det handlade också om betyg.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6069394
Martin Ingvar var en av deltagarna och han hade som vanligt kunskaper på området. Så välgörande att lyssna på en person som gör skillnad på tro och vetande och som inte plockar ut de delar av forskningsresultaten som passar för stunden.

Vad gäller betyg i fyran var hans svar att ”det beror på” vilket han förstås utvecklade. Vilken kontrast mot pilitoker Fridolins trosvisshet.

 

Comments are closed.