Högre klass norr om Dagstorpssjön

17 mar

Isande kall vind och knappt några plusgrader. Fy katten vad vi frös! Ja, inte hundarna förstås.

Rolig och omväxlande sökruta med backar som sög musten ur benen på mig men inte på Caisa. Alla figgarna med in, bra skallmarkeringar, några något grunda slag på motvindssidan  Tur att två av figgarna låg där. Figuranterna slapp både slick och puss. Betyget 8.5 och 9.

Uppletanderutan var rejält brant. Första apporten låg längst upp. Caisa sicksackade upp för backen och tog apporten på första försöket. Känns alltid skönt med träff på första försöket. Sen tappade mina frusna fingrar apporten på marken när jag skulle ta emot den. Onödigt men fingrarna var så kalla att jag inte fick grepp om föremålet. Det kostade en halv poäng hos den ene domaren.

På tre slag vara alla föremålen inne! Betyget blev 10 och 9½.

Lydnaden skulle vara i Lomma. Där har jag tävlat en gång förut och var helt säker på att hitta dit utan GPS. Det hade jag säkert gjort om inte vägen varit avstängd. Efter att ha gjort Lomma – ingen höjdare – ringde jag till klubben för guidning.

Vi kom dit fyra minuter före platsliggningen. Den hade jag ändå tänkt hoppa över men var nog ändå litet stressad och ofokuserad när vi skulle in på planen som nummer två. Caisa och jag fann inte varandra förrän det var dags att hoppa. Vi nollade kryp, skall och ställandet under inkallning. Ställandet kan jag förstå. Tror inte hon hörde mig i motvinden. Kanske ska jag byta från ”stå” till handtecken. Framåtsändandet som strulat på sistone gav oväntat två 6:or

Totalpoängen landade på 396 poäng, godkänd, en tredjeplats bland sex startande och mycket att fundera över.

Tycker så mycket om min Caisa!

 

Comments are closed.