Snitslad stig utmanar

29 mar

Ingen upptrampad stig i dag! Tänk att det kan vara så mycket svårare att följa och skicka från en snitslad stig än en naturstig!

Dagens ruta var full av bra gömställen, klippskrevor, djupa gropar och dessutom bitvis rejält kuperad. På ena sidan stack urberget brant upp ur marken men med bra fart och klor som greppade, tog sig Caisa upp över kanten.

Det blev många riktigt djupa slag, några litet för djupa. Fast jag bestämt mig för att aldrig mer vissla på Caisa gjorde jag det en gång i dag när jag tyckte hon varit ute väl länge. Hon kom som ett skott och ville genast över på andra sidan. Både hon och jag behöver träna mer flying när det är en snitslad stig.

Martina tipsade om hur man undviker att hunden viker av för tidigt vid backar. Det ska vi testa nästa gång terrängen ser ut så.

En lyckad och lärorik dag i som vanligt trevligt sällskap

 

 

Comments are closed.