159,5 poäng

2 maj

Kina och jag har provat på lydnadsklass ett i dag. 159.5 poäng och en andraplacering blev resultatet. Hon som vann hade 160.

Första momentet var platsliggande. Kina brukar ligga både på träning och de få tävlingar vi ställt upp i. Det gjorde hon i dag också men något i fjärran fångade hennes intresse. Nästan oavbrutet nödglodde hon snett åt höger med enstaka avbrott för att se om jag var kvar eller gått hem. Tror att den kraftiga vinden förde med sig spännande dofter. Nervös var jag redan innan och inte blev det bättre när Kina landade i dofternas värld. Tänk om hon glömmer vad hon ska göra och lockas iväg av dofterna! Hur tränar man förresten en sådan störning? Domaren tolkade det som att hon var orolig och drog tre poäng.

Så var det tandvisning! Domaren tycker inte att vi behöver hälsa utan stannar på avstånd och frågar ” biter han”? Fick lust att svara ” bara gubbar med keps”men avstod. Tävlingsledaren la sig i och påpekade att det var 30 år sen den cattledogen som bet var på tävlingsbanan. Tveksamt tittade domaren på Kinas tänder. Aldrig har Kina suttit så stilla och varit så ointresserad av en kontakt. Det blev en 10:a men det såg jag inte förrän jag fick protokollet.

Resten då? Dk på läggandet som vanligt. I dag också på ställandet vilket var nytt. Sämsta betyget fick vi på linförigheten – en sjua. Jag tycker inte om att ha kopplet så långt ner att jag riskerar trampa på det i svängarna och då får jag kritik på kort koppel. Det bekymrar mig inte. Snart nog ligger kopplet i fickan. Däremot måste vi träna mer på att hålla fokus och kontakt när vi väntar i utgångsställning. Kina släppte litet ibland och då blir precisionen si så där.

Nöjd med dagen trots den litet förargliga halva poängmissen. Tävlingen var bra arrangerad, klubben var trevlig och det var också funktionärerna. Tur att det finns så många idealister som ställer upp under alla förhållanden och ordnar tävlingar åt oss.

 

 

Comments are closed.