Supersök vid Dansebanan

15 maj

Underbart väder, fågelsång och en sökträning som gick bättre än jag kunnat drömma om. Dansebanan har vi tränat på många gånger men aldrig tidigare med dagens upplägg.

Vi snitslade en stig diagonalt över området. En del av rutan hamnade i tät nyutslagen boksly. På högersidan sträckte sig rutan över två vägar.

Dansebanan är välkänd för hundarna, så välkänd att i första skicket valde de att springa vinkelrätt från skogsvägen och ut. Det är ju så vi har brukat göra. Det blev till att peka ut riktningen extra tydligt och att ha ordentlig koll på var stigen gick så att hela området blev avsökt. Låter mycket enklare än det var.

Kina fick en lagom blandning av träff och tomslag. Bra tempo och intresse ända till slutet. På påvisen släppte jag henne när vi närmade oss figgen och slapp på det sättet alla frustrationsskall som vi haft när hon inte varit nöjd med mitt tempo. Har full förståelse för att hon tycker jag är långsam. Figgarnas instruktioner var att belöna på en gång bara hon satt.
Det blev så bra!

Caisa fick tre figgar. Två i boksly på vänstersidan och en i en rishög på högersidan – alla på djupet. Första figgen tog hon på första slaget. Andra figgen missade hon. Jag tror rutan var väl djup just där eller så kom hon bara fel i förhållande till vinden. Men det ledde till att hon fick gå tomslag ända till slutet av rutan. Jag räknade inte men det var många. De flesta var flying. Aldrig någonsin har jag kört så många tomslag på raken. När Ronny som var tredje figge hittats tog han reda på var tvåan låg och så skickade jag Caisa en gång till. Full fart och bra markering!
Så glad i min lilla hund!

Ingenting slår känslan när samarbetet fungerar fullt ut. När hunden med minimala dirigeringar springer precis som man tänker och på alla sätt visar hur mycket hon tycker om det.

Comments are closed.