Framåt med skott

31 jul

 

I torsdags träffades framåtsändarna i Eslöv. Vi är periodare som tränar mycket ambitiöst mellan uppehållen. Just nu är vi inne i den ambitiösa fasen.

Framåtsändande består av många delar. Caisas akilleshäl har varit tempot fram till gruppen. Jag har funderat och testat många olika varianter för att få henne att springa fort. Normalt gör hon det första och kanske andra gången, sen blir det trav. I torsdags fick jag tillfälle att testa min senaste idé. Jag lät Caisa omväxlande sitta eller stå 25 – 30 meter från gruppen. Jag började gå utan Caisa och kommenderade framåt efter några meter. Caisa passerade mig i högsta fart. De första gångerna hade jag en target, vilket sen visade sig vara till mer hinder än nytta.

Den goda farten innebar visserligen att växlingen blev sämre men det var det värt. Vi tog bort både grupp- och riktningstargetarna och genast blev det bättre. Min tanke är att få ”framåt” att betyda hög fart i 15 meter oavsett var vi är eller vad vi gör. Om jag använder target måste jag testa mig fram till var den ska ligga. Med den hastighet Caisa hade i går kommer hon för långt fram när vi kommer att starta samtidigt.

Bonus på kvällens träning var de synnerligen aktiva skyttarna på den närbelägna skjutbanan. Den kraftiga vinden förstärkte upplevelsen. Ren terapi för mig, som har skottnoja, att se obekymrade hundar glatt svansviftande träna framåtsändande.

Comments are closed.