Kina godkänd i lägre klass sök

7 sep

Aldrig har jag varit så nervös inför en tävling som i söndags. Kina har inte varit ute på så värst mycket och jag är bra på att måla upp hemskheter. Ett under att min skotträdsla inte smittat av sig. Budföringen gick som ett skott; så snabbt att den ene domaren tyckte att hon tjuvstartade från mig, den andre tyckte bara att hon reste sig. Jag måste komma i håg att alltid stoppa undan kopplet. Missade det på både söket och budföringen.

Totalt fick hon 388.25 poäng. Specialen är jag väldigt nöjd med även om hon/jag presterar bättre på träning.

Lydnaden gav erfarenheter och tips om vad som kan förbättras. Framförallt linförigheten behöver vi ta itu med. Krypa kan hon när hon får rätt kommando. Det fick hon inte i dag. Jag sa ligg och Kina låg. Jag sa kryp och Kina tittade på mig med en blick som sa mig lurar du inte. Efter ligg så ska man ligga. När vi tränat har jag alltid sagt ”nu ska vi krypa” och sen ”kryp” när hon lagt sig. En väldig förarglig nolla.

Platsliggning med skott har vi aldrig gjort så därför avstod jag den – skotträdd som jag är. Vi tränade vid sidan om och det blev bra. Nästa gång vågar jag kanske lägga plats med.

Comments are closed.