Spår på sjöbotten

1 Nov

Kina har gått två spår vid vattenskidklubben – inte så långa men delvis ganska svåra. Vattenståndet i Ringsjön  är extremt låg, vilket gör det möjligt att lägga spår på det som egentligen är sjöbotten. Det underlaget är det svåraste Kina någonsin stött på. Det sista spåret i dag gick från sjöbottnen upp för trappan till klubbens altan, vinklade höger och fortsatte tills altanen tog slut. Altanen var lätt som en plätt jämfört med sjön. Nu är tösen riktigt trött.

Det har blivit så lätt att träna spår när man inte behöver planera in liggtider – bara gå och sen släppa på! De färska spåren är de svåraste men också de mest lärorika, så då tränar vi på dem.

Målet, att Kina bara får vika av  max 2 decimeter från spårkärnan, betyder att jag måste komma ihåg precis var jag gått – inte alldeles enkelt har jag upptäckt. Snitslar fungerar inte. Finns inget att hänga upp dem i. Godis på strategiska ställen hjälper mig att se hur nära kärnan Kina är.

Inget spår till Caisa i dag –  bara uppletande. Hon hade nog velat mer men det får bli efter vårt träningsuppehåll.

Comments are closed.