Frusen pastej kräver sin hund

10 jan

Helt plötsligt blev det snö och minusgrader. Jag som trodde att det var vår på gång. Men inte värre väder i lördags än att vi kunde träna sök på Hovdala. Ett oväntat problem dök upp. Belöningsburkarna med leverpastej hann frysa innan det blev dags att belöna. Kina fick kämpa för att få loss pastejen ur snusburkarna.

Det kalla vädret och snön uppskattades verkligen. Kina letade lyckligt upp alla gömda människor. Eftersom det var tungt att springa i snön fick hon lösa påvis. Jag ville inte tvinga henne att vänta på mig. Hon blev litet konfunderad första gången – stannade och tittade på mig. Ska det var så här?

Hög tid att ta itu med lydnadsträningen nu. Det har det förstås varit länge, men vi har lagt tiden på det vi tycker är roligast. Mest försummad i lydnaden är platsliggningen. Min motvilja mot det momentet är grundmurad. Momentet är inte bara obehagligt på tävling det är dessutom så fruktansvärt tråkigt att träna – bläh!

Comments are closed.