Lydnad i Agilityfabriken

19 feb

Träningssällskapet fick litet strul på vägen, vilket innebar att Kina och jag hade hela hallen för oss själva i 40 minuter. Agilityhindren stod framdukade så det var bara att testa. Tunnlarna var jätteroliga. Det var balansen också fast jag råkade snubbla och mer eller mindre välte ner Kina.

Kina har provat på slalom mellan mina ben. Nu blev det riktig slalom. Synd jag inte hinner med i hennes tempo. Det hade varit roligt med agility.

Bekvämt med lydnadsträning inomhus. Inte en massa tjocka vinterkläder som skymmer sikten och inga klumpiga kängor. Spegeln är ett superbra hjälpmedel för att kolla positionen när man tittar rakt fram.

Vad ska vi nu lägga energi på? Stadga och position. Vi har tränat en del framförgående på sistone, vilket fått till följd att Kina tror att varje gång kopplet kommer på så ska hon gå före – inte så bra för positionen i linförigheten. Vi får träna fot med koppel och långa sitt.

Krypet behöver också mer stadga och rytm. Kina blir litet för ivrig och vill så mycket. När hon är trött blir det riktigt snyggt även utan hjälper. Så var det med Caisa också minns jag nu.

 

Comments are closed.