Spåra med kråkor

30 mar

Kråkor är smarta! Ängarna vid Orup är populära för spårträning – både vilt- och personspår. Det har kråkkolonin lärt sig.

Gårdagens överblivna falukorv hade jag tänkt att Kina skulle hitta i lagom stora belöningsbitar i spåren för att höja hennes motivation till att följa inte bara andras spår utan även mina. Så blev det nu inte!

Planen var från början att låta spåren ligga en timme men när jag upptäckte svansen av kråkor som följde mina steg ändrade jag mig.

Det blev direktpåsläpp. Trots det hittade Kina bara tre korvbitar, resten hade blivit kråkmat. De är skickliga i att hitta de små, små godbitarna i det tjocka gräset. Undrar hur välutvecklat deras luktsinne är. Tror inte att de kunde se korvtärningarna från luften.

Kina markerade alla apporterna exemplariskt och som tur var hade jag korv kvar i fickan så att hon kunde bli rikligt belönad för sina fynd.

Återstår att se om hon tycker mina spår blivit litet intressantare efter dagens övningar. Hon fick ju ganska mycket korv vid apporterna även om det var tunnsått i själva spåren.

 

Comments are closed.