Ny sida av Kina

2 apr

Orupsängarna hemsöks inte bara av kråkor. På sistone har dessutom ett gäng killar börjat köra moped där. Första gången Kina och jag träffade på dem i dag.

De kom precis när jag skulle släppa på Kina på spåret – körde kors o tvärs, i hög fart och med mycket onödigt gasande och bullrande. Jag stannade och tittade på dem. De vände upp och kom körande mot Kina och mig. Det var inga behagliga tankar som dök upp i huvudet på mig. Den förste som väl var någon typ av ledare stannade någon meter framför oss, fällde upp visiret på sin hjälm och genast blev jag mer positivt stämd mot honom. Alltid trevligt att se ansiktet på den man pratar med.

Vi har tillstånd att köra här sa han. Ingen kan ge tillstånd till det sa jag. Andra har berättat om sina fruktlösa försök att förklara att man inte får köra moped på ängarna. Efter en del diskuterande insåg jag att killarna inte förstod förbudet. Vi stör ju ingen tyckte de. Ni stör mig och fåglarna som har bon på marken påpekade jag. Vi kan vänta tills du spårat färdigt föreslog de. Måste säga att jag började tycka pojkarna var både trevliga och resonabla. Förstår deras önskan att testa sina mopeder även om platsen var illa vald. Tipsade dem att googla på motorfordon i naturen.

Nu till Kina
Mopederna väsnades
och vi var tvungna att skrika för att göra oss hörda. Sju mopeder låter mycket!

Kina uppfattade att tonen inte var så positiv även om ingen var direkt otrevlig. Hon är röstkänslig och går gärna undan om folk höjer rösten. Så inte i dag. Till min oerhörda förvåning reste hon ragg, tog fram bastonerna och ställde sig framför mig. Min lilla Kina!

Spåret – hur gick det då? Jo – riktigt bra. En av apporterna hade blivit överkörd och sprätt i väg en bit men vinden låg på rätt håll så vi fick den med oss hem.

Comments are closed.